czwartek, 8 września 2011

Kuchnia Chińska podejście 2


Kolejna Chińska potrawa to warzywa ze smażonym ryżem i kurczakiem w sosie słodko - pikantnym.
W przygotowaniu identyczna jak poprzednia, gotujemy ryż, smażymy warzywa, smażymy kurczaka, później wszystko razem na woku z sosem.


Przygotowanie tej prostej a zarazem smacznej potrawy zajęło mi nie więcej niż 30 minut, z jednej piesi z kurczaka, jednego opakowania warzyw, dwustu gram ryżu i jednego słoika sosu mamy potrawę dla 4 osób.


Było smacznie, ale ciągle jeszcze bez szału. Wszystko jeszcze przede mną.

3 komentarze:

  1. No, pięknie. I zdjęcia już bardziej przemyślane. Czekam na kolejne posty, m.in. o jedzeniu dalekowschodnim. ;>

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki Maćku, co do zdjęć to wzorowałam się na Twoim blogu ;)

    Miło wiedzieć że chociaż jedna osoba czyta bloga. Nowe posty na pewno się pojawią, min o jedzeniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda jak wygląda, ale zapewne znakomicie smakuje.
    Lubię Chińską kuchnię, uwielbiam słodko kwaśne sosy (nie tylko te butelkowe ;) ), jak i wszelakie grzybki, makarony i inne wynalazki z Chin.
    Czekam na przepisy Azjatyckiej kuchni!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...