Fantastyczna świeża (majowa) zielona herbata z Japonii uprawiana przy użyciu naturalnego nawozu organicznego.
Smak ma bardzo wyraźny, świeży i lekko warzywny.
Napar ma kolor idealnie zielony czego niestety nie widać na zdjęciach, pierwsze parzenie 1,5 minuty drugie 2 minuty a trzecie 4 minuty.
Temperatury nie jestem w stanie dokładnie określić bo nie używałam termometru coś w granicach 75°C
Cudownie jest mieć możliwość pić tak wspaniałe herbaty jak ta.
Wow, ciekawego bloga prowadzisz! Ja wolę 100 razy bardziej herbatę niż kawę, ale z tego co widzę to i tak, to co piję nawet takiej prawdziwej herbaty bliskie nie jest!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Dzięki :) miło mi że się podoba, w herbacie najważniejsze jest, żeby pić ją najlepiej z liści i bez pośpiechu, wtedy odkryje się przed nami nowy inny głębszy smak. Pozdrawiam! :)
Usuń