![]() |
Najpierw posmarowaliśmy babeczki marmoladą |
![]() |
Teraz czas na krem - do miski wlewamy dwie szklanki wody. |
![]() |
Ponieważ babeczki mają być herbaciane, trzeba dać herbatę oczywiście. Użyliśmy niezawodnej kulinarnej herbaty matcha w ilości 1 łyżeczki do herbaty |
![]() |
Dokładnie wymieszaliśmy. |
![]() |
Teraz magiczny proszek - budyń do rozrabiania na zimno. |
![]() |
Trzeba porządnie zamieszać, więc oddałam wykonanie tej czynności fachowcowi |
![]() |
Krem gotowy! Co za kolor! |
![]() |
Najlepszy moment przy robieniu wyrobów cukierniczych. |
![]() |
Okazało się, że nie mamy rękawa do kremu. Jednak na szczęście, tato bez mniejszych trudności zamienia zwykły papier w rękaw cukierniczy. |
![]() |
Najważniejszy moment - nakładamy krem na babeczki. |
![]() |
To wcale nie takie proste na jakie wygląda. |
![]() |
Cóż, cukiernikiem to ja raczej nie zostanę... |
![]() |
Babeczki już z kremem |
![]() |
Czas na winogronową dekoracje |
![]() |
Wykańczamy całość galaretką która będzie trzymać wszystko w ryzach. |
![]() |
I oto one - babeczki z kremem herbacianym. Pycha! |
O rety, jak to apetycznie wygląda! :) A jeszcze ta wspaniała, rodzinna współpraca, aż miło popatrzeć. :)
OdpowiedzUsuńTo jeszcze dodam, że przyszła bratowa zrobiła te zdjęcia, bez niej nie było by takiej relacji :). Rodzinne gotowanie czy pieczenie, to wspaniale spędzony czas. Dodam tylko, że babeczki smakowały wszystkim bardzo, nikomu nie przeszkadzał nieznany herbaciany smak.
Usuń